Surfa Säkert med ID-skydd

IT-säkerhet och att surfa säkert är på tapeten, med ID-skydd kan du hålla dig hyffsat lugn när det gäller att skydda dina kontouppgifter på nätet. Säker surfning är ganska viktigt då det nu för tiden är väldigt vanligt med olika typer av bedrägerier på nätet. Din identitet blir hela tiden granskad av olika onlinesystem, som t.ex. Google och Facebook.

Hur löser jag ID-skydd?

Det finns flera onlinetjäsnter som syftar till att skydda dig när du surfar. De hålelr koll på din mailadress och varnar dig om den dyker upp i något kännt hackerregister eller databas över hackade lösenord och varnar dig om något oväntat skulle inträffa. Tjänsterna finns i olika kostnadssegment, men räkna med att betala några hundralappar i månaden. En investering som är väl värd sin kostnad tycker jag i alla fall. Det är inte rolitgt at tbli bestulen på sin identitet och upptäcka att någon har lånat en massa åengar i ditt namn.

HUr surfar jag säkert?

Surfa säkert och skydda ditt IDDet finns felra metoder och strategier du kan ta till för att surfa säkert och skydda din identitet på nätet. Ett sätt är att använda en browser som heter TOR den är skapad för att skydda identiteten hos den som använder den och avslöja så lite som möjligt. Den används av både hackare och säkerhetspersonal över hela världen. All de här åtgärderna syftar till en sak, att låta dig använda Internet på ett tryggt och säkert sätt.

Se över dina lösenord

Det kan också vara vettigt att se över dina lösenord så att du använder så krångliga ord som möjligt. Du bör också där det är möjligt aktivera tvåstegsverifiering. Det fungerar så att du förutom att ange ditt lösenord även t.ex. skriver in en telefonkod som skickas till din mobiltelefon när du loggar in. Det gör det betydlgit mer komplicerat att komma åt dina konton. Om du följer alla råd som ges så komemr du att kunan känna dig säker när du surfar och du behöver inte hller dela med dig av allt du gör till en masssa reklamtjänster. Och det i sig är ju en stor fördel.

(Visited 51 times, 1 visits today)